-->Головна » 2010 » Сентябрь » 18

Голова Верховної Ради вважає, що Президент України підпише прийнятий парламентом Закон «Про бурштин»

закон, Про бурштин, Верховна Рада, Президент         Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що Президент України Віктор Янукович підпише прийнятий парламентом Закон "Про бурштин", який дозволить налагодити, крім промислового, старательский видобуток цієї сировини в північних районах Рівненської області. Про це Литвин повідомив в ефірі Рівненської обласної держтелерадіокомпанії.

За сло ... Читати далі»

18.09.2010

Льодовики можуть захищати гірські масиви від ерозії

льодовики, Патагонія, Анди, ерозія, гори         Геофізики з США і Чилі представили експериментальні свідчення того, що у певній  частині Патагонських Анд льодовики, всупереч поширеній теорії, не руйнують гори, а захищають їх.

«Було прийнято вважати, що льодовикова ерозія обмежує висоту гірських хребтів», - зауважує один з авторів роботи Пітер Райнерс (Peter Reiners) з університету Арізони. ... Читати далі»

18.09.2010

105 років від дня народження Олександра Зосимовича Широкова

Олександр Широков, день народження, геолог, кам'яне вугілля   18 вересня відзначається 105 років від дня народження Олександра Зосимовича Широкова (1905-1996), російського і українського геолога. Основним вектором наукової діяльності науковця стала геологія кам’яновугільних басейнів, зокрема вивчення речовинного складу кам’яного вугілля різних родовищ і шахтного будівництва. Створив та очолив наукову лабораторію з в ... Читати далі»

18.09.2010