Головна » 2010 » Сентябрь » 18 » Голова Верховної Ради вважає, що Президент України підпише прийнятий парламентом Закон «Про бурштин»
21:02
Голова Верховної Ради вважає, що Президент України підпише прийнятий парламентом Закон «Про бурштин»
закон, Про бурштин, Верховна Рада, Президент         Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що Президент України Віктор Янукович підпише прийнятий парламентом Закон "Про бурштин", який дозволить налагодити, крім промислового, старательский видобуток цієї сировини в північних районах Рівненської області. Про це Литвин повідомив в ефірі Рівненської обласної держтелерадіокомпанії.

За словами спікера, згідно з даним законом, бурштин вилучено з переліку дорогоцінних каменів, що дозволяє налагодити його видобуток і реалізацію підприємцям, які отримають відповідну ліцензію і будуть дотримуватися певних правил ведення такого бізнесу. У свою чергу це вирішить проблему контрабанди бурштину з території Рівненської області та буде сприяти зайнятості місцевого населення, додав голова ВР.

Як повідомив один з розробників даного закону, колишній народний депутат України, а нині голова Державного комітету лісового господарства Микола Шершун, для відкриття справи не треба буде їхати до Києва або обласний центр, достатньо тільки взяти дозвіл у місцевому сільській раді. Ліцензії на старательскую видобуток бурштину будуть видаватися тільки на ті ділянки, на яких не ведеться промислова його видобуток.

Це не перший закон, що регулює видобуток бурштину у Рівненській області, де знаходяться єдині в Україні значні родовища такої сировини. Проте всі попередні законодавчі ініціативи не були реалізовані через те, що бурштин як природну сировину був в переліку дорогоцінних каменів, видобуток яких має вести тільки держава.

Як повідомляв ForUm, Закон України «Про бурштин» Верховна Рада України прийняла 9 вересня.

Джерело: http://www.geonews.com.ua/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1863 | Додав: wiktor | Теги: Про бурштин, верховна рада, закон, президент | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar