-->Головна » 2010 » Сентябрь » 27

Вітаємо з Днем Туризму

День Туризму, привітання      27 вересня відзначається Всесвітній день туризму (World Tourism Day) заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно (Torremolinos).

Метою свята є пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв'язків між народами різних країн.

Це свято кожного, хто хоч раз відчув себе ... Читати далі»

26.09.2010

На північному сході Атлантики створять ще шість заповідних територій

атлантика, заповідна територія, навколишнє середови      У п'ятницю, 24 вересня, європейські країни погодилися створити шість захищених морських зон в північно-східній Атлантиці. Очікується, що ініціатива дозволить поліпшити охорону навколишнього середовища регіону.

Рішення було прийнято на нараді Комісії з захисту морського середовища Північного моря і Північно-Східної Атлантики ... Читати далі»

26.09.2010

У лабораторії відтворені умови на кордоні ядра і мантії Землі

мантія, ядро, структура, планета      Геофізики з Єльського університету та Каліфорнійського університету в Берклі (США) відтворили в лабораторії умови, які встановлюються в шарі мантії Землі, що примикає до ядра.

Основною складовою мантії прийнято вважати мінерал перовськит. У 2004 році було показано, що в нижній її частині (так званому шарі D'') при тиску, приблизно в 1,3 млн разів перевищує атмосферний, ... Читати далі»

26.09.2010