-->Головна » 2010 » Ноябрь » 23

Наука б'є тривогу з приводу сибірського метану

вічна мержлота, сибір, парниковий ефект, метан     Метан, замкнений у сибірської вічній мерзлоті, просочується в атмосферу ось вже десять тисяч років - з кінця останнього льодовикового періоду, і нічого незвичайного в цьому немає. Однак за минулі десятиліття в міру потепління планети цей парниковий газ - в 23 рази потужніший, ніж двоокис вуглецю, - став виділятися з лякаючою швидкістю.

Сергій Зимов показав журналістові Асс ... Читати далі»

23.11.2010

75 років від дня народження Олега Максимовича Адаменка

75 років, день народження, Олег Максимович Адаменко    Сьогодні відзначають 75 років від дня народження Олега Максимовича Адаменка (1935), українського геолога. Доктор геолого-мінералогічних наук, професор кафедри екології Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Народився 23 листопада 1935 р. у с. Воловиця Борзн ... Читати далі»

23.11.2010

Європа стає доступнішою

саміт, Європа, Україна, візовий режим    Вчора, 22 листопада, в Брюсселі, Бельгія, відбувся чотирнадцятий саміт Україна - ЄС, на якому був представлений план дій щодо введення безвізового режиму. Це стало ключовим результатом заходу: Україна та Євросоюз вийшли на прямий шлях до зняття візових бар'єрів, повідомляє РБК.

План дій передбачає ряд внутрішніх реформ. Президент України Віктор Янукович відзначає, що реалізація даного пла ... Читати далі»

23.11.2010