Головна » 2010 » Ноябрь » 23 » Європа стає доступнішою
12:05
Європа стає доступнішою
саміт, Європа, Україна, візовий режим    Вчора, 22 листопада, в Брюсселі, Бельгія, відбувся чотирнадцятий саміт Україна - ЄС, на якому був представлений план дій щодо введення безвізового режиму. Це стало ключовим результатом заходу: Україна та Євросоюз вийшли на прямий шлях до зняття візових бар'єрів, повідомляє РБК.

План дій передбачає ряд внутрішніх реформ. Президент України Віктор Янукович відзначає, що реалізація даного плану стане серйозним завданням для української влади. Випоняя чіткі умови, перераховані в документі, Україна досягне своєї мети щодо безвізового режиму в 2011 році.

За підсумками зустрічі міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко і член Європейської комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле підписали протокол до угоди про партнерство і співробітництво. А в 2011 році, як очікується, буде підписано угоду про зону вільної торгівлі з ЄС. В даний час йде активна підготовка до підписання угод про асоціацію та введення безвізового режиму між Україною та ЄС.

«Навколо Світу» розповідав, що Україні та ЄС розпочали діалог про запровадження безвізового режиму в жовтні 2008 року. Тоді була досягнута принципова домовленість про скасування віз, після чого сторони зосередилися на визначенні чітких критеріїв, які посприяють у перспективі затвердити Євросоюзом рішення про впровадження безвізового режиму з Україною.

Українська сторона розраховує, що це може статися до 2012 року, коли вона разом з Польщею прийматиме фінальну частину чемпіонату Європи з футболу. Новий документ про скасування віз буде аналогічним до того, який ЄС підписував із країнами Центральної та Східної Європи, тепер входять у Євросоюз.

Нагадаємо також, що в липні 2010 року між Україною та Ізраїлем була підписана угода про безвізовий проїзд для людей, які є власниками громадянського чи службового паспорта одного з цих держав. Тепер громадяни України можуть приїжджати без візи в Ізраїль і проводити там 90 днів протягом півроку або безперешкодно проїжджати через Ізраїль на територію іншої держави.

Питання якщо не скасування, то хоча б спрощення процедури отримання віз є досить актуальним і для відносин ЄС та Росії. У липні, на російсько-німецькому форумі «Петербурзький діалог» у Єкатеринбурзі, канцлер Німеччини Ангела Меркель (Angela Merkel) пообіцяла допомогти з вирішенням питання про скасування віз між Росією і Євросоюзом.

Якщо візи скасують, це допоможе і молодіжним обмінам, і простому спілкуванню, а також усуне перешкоди, що обмежують сьогодні контакти в самих різних областях. Експерти ж вважають, що полегшення візового режиму приведе до зростання числа туристів, що відпочивають у Європі, на 10-20%.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2068 | Додав: wiktor | Теги: україна, візовий режим, Європа, саміт | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar