-->Головна » 2010 » Декабрь » 11

У гренландського льоду є секретна зброя проти потепління

reallynatural.com
Гренландія, глобальне поткпління, лід, зміна клімату        Величезні крижані покриви Гренландії демонструють дивовижну стійкість до глобального потепління. Вони і надалі будуть танути дуже повільно, але тільки за умови поступового нагрівання поверхні Землі. У разі різких змін чекай біди.

Нагадаємо: колапс гренландського льодовикового щита приз ... Читати далі»

11.12.2010

Біопаливні аеросани перетнули Антарктиду

bbc.co.uk
Антарктида, експедиція, аеросани , Ендрю Мун, Ендрю Ріган       Команда з 10 чоловік зробила швидкісний пробіг через Антарктиду на біопаливних аеросаниах Bio-Inspired Ice Vehicle і дизельних фургонах Ford E-Series. При цьому відстань в 1945,9 кілометра булоа підкорена за 303 години, повідомляє Мембрана.

Експедиція Ендрю Муна і Ендрю Рігана (Moon Regan Tra ... Читати далі»

11.12.2010

Золото на Землю занесло космічне тіло розміром з Плутон

fmm.ru   
походження золота, космічне тіло, Плутон, Земля        Все земне золото, яким зараз є та матиме в перспективі людство, зобов'язане своєю появою на планеті космічній  катастрофі - зіткнення нашої планети з іншим космічним тілом розміром приблизно з Плутон. Про це пише група американських вчених в статті, опублікованій в журналі Science.

Автори дослідження, Вілья ... Читати далі»

11.12.2010

Україна скоротила видобуток газу на 5,5%

tsn.ua
Україна, видобуток газу, природний газ, нафта, 2010        Україна скоротила видобуток газу в січні-листопаді 2010 р. в порівнянні з відповідним періодом 2009 р. на 5,5% - до 18354 млн куб. м. Видобуток нафти з газовим конденсатом скоротився на 9,8% - до 3291 тисячі т. Про це йдеться в даних уряду України, повідомляє РБК.

У листопаді 2010 р. видобуток газу знизився в порівнянні з листопадо ... Читати далі»

11.12.2010

Міжнародний день гір

bukpost.net
Міжнародний день гір, свято, гори, класифікація гір      Сьогодні відзначається Міжнародний день гір. Відзначається з 2003 р. за рішенням Генеральної Асамблеї ООН, яка виступила із закликом до міжнародного співтовариства приділити більш серйозної уваги розвиткові гірських регіонів, у яких проживає 10 відсотків населення планети.

Гори — обширні ділянки земної поверхні з різкими коливаннями висот і контрастни ... Читати далі»

11.12.2010