-->Головна » 2010 » Декабрь » 19

Зростання вмісту кисню в атмосфері сприяло еволюції тварин

science.compulenta.ru
Біологи, Оксфордський університет, кисень, повітря, еволюція         Біологи з Оксфордського університету і Університету ветеринарної медицини в Ганновері показали, що найпростіше багатоклітинна тварина Trichoplax adhaerens і чоловік мають схожі - і відсутні в їх одноклітинних попередників - схеми реагування на брак кисню.

У людей ключовим е ... Читати далі»

19.12.2010

Акули будуть попереджати про себе за допомогою СМС

www.focus.ua
акула, небезпека, попередження, СМС         Дослідники з Університету Фліндерс в Австралії планують оснастити акул спеціальними передавачами, які будуть запрограмовані на відправку текстових повідомлень, що попереджають рятувальників про появу акули

Як тільки акула з'явиться в радіусі 800 метрів від приймача, повідомлення буде негайно отруєно і рятува ... Читати далі»

19.12.2010

Нові технології боротьби з бурульками

www.rgo.ru
бурульки ,технологія, НВО «Новатор», Санкт-Петербург     Одна з вічних проблем, принесених кожною зимою, - бурульки, що звисають з дахів і представляють неабияку небезпеку. Борються у нас із цією проблемою, як всі знають, в основному тим же способом, що і століття тому. Різниця в тому, що за останні кілька століть високих будинків, а значить, і бурульок, небезпечних для життя т ... Читати далі»

19.12.2010

Сьогодні народився Микола Іванович Андрусов

uk.wikipedia.org
День народження, Микола Іванович Андрусов, геолог, палеоеколог     Сьогодні народився Микола Іванович Андрусов (19 грудня 1861р., Одеса, Україна, Російська Імперія — помер 27  квітня 1924, Прага (Чехія)) — геолог, знавець неогенових відкладів, палеоеколог. Дослідник Чорноморського басейну. Професор Юр'ївського і Київського (з 1905) університетів, академік. Навчався ... Читати далі»

19.12.2010