Головна » 2010 » Декабрь » 19 » Нові технології боротьби з бурульками
20:28
Нові технології боротьби з бурульками
www.rgo.ru
бурульки ,технологія, НВО «Новатор», Санкт-Петербург     Одна з вічних проблем, принесених кожною зимою, - бурульки, що звисають з дахів і представляють неабияку небезпеку. Борються у нас із цією проблемою, як всі знають, в основному тим же способом, що і століття тому. Різниця в тому, що за останні кілька століть високих будинків, а значить, і бурульок, небезпечних для життя та майна людей, стало на порядки більше.

Робітників, збивають бурульки з дахів, потрібно багато, їм треба платити, а найголовніше - вони теж ризикують здоров'ям і навіть життям, та й осколки льоду, що летять під ударами ломів по малопередбачуваних траєкторії, теж небезпечні.

Безумовно, XXI століття вимагає більш прогресивних способів, і вони пропонуються винахідниками.

Так, фахівці НВО «Новатор» з Санкт-Петербурга створили пристрій для автоматизованого і контрольованого віддалення бурульок з покрівель будівель - вібротрос.

Більш того, за інформацією виконавчого директора об'єднання Владислава Бушурова, вони пропонують і ряд інших рішень, включаючи нову конструкцію водостічних труб, що дозволяє комплексно боротися з бурульками, перш за все перешкоджаючи їх утворення.

В даний час автори розробки отримали патент Російської Федерації на винахід «Комбінований пристрій для запобігання утворення бурульок» і корисну модель «Водостічна труба», створені дослідні зразки виробів.

Владислав Йосипович наводить також цікаву статистику. Загальна площа покрівель в Санкт-Петербурзі - 24,5 млн кв. м. Звідси загальну площу звисів покрівлі, на яких можуть утворюватися бурульки, можна оцінити в 3,9 млн метрів! Це майже 4000 км, що відповідає відстані від Москви чи Санкт-Петербурга до Красноярська. Скільки ж людей з ломами потрібно для своєчасного усунення бурульок і чи треба дивуватися, що «дідівським» способом цю проблему вирішити не вдається?

Справедливості заради відзначимо, що працівники «Новатора», ймовірно, не єдині серед винахідників, що оголосили війну бурульок, у тому числі в Санкт-Петербурзі. Ще в лютому 2010 року РІА «Новини» повідомляло з посиланням на губернатора міста Валентину Матвієнко про пропозиції збивати бурульки лазером або парою - правда, не називаючи авторів і стадію опрацювання цих ідей.

Підготував: Кирило Дегтярьов
Джерело: http://www.rgo.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1628 | Додав: wiktor | Теги: Технологія, Санкт-Петербург, НВО «Новатор», бурульки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar