-->Головна » 2010 » Декабрь » 25

Примару вдалось зафіксувати

www.vokrugsveta.ru

пустеля Сахара, рідкісна тварина, гепард, популяція, ареал поширення       З глибини пустелі Сахара прийшли знімки однієї зіі найбільш рідкісних та загадкових тварин у світі - сахарського гепарда, повідомляє BBC News. Звір попався у встановлену зоологами фотопастку.

Вчені «полювали» за таємничим представником сім ... Читати далі»

25.12.2010

Льодовий літопис показав, що людська діяльність сприяє зменшенню лісових пожеж

elementy.ru

лід, Антарктида, біомасса, чадний газ, атмосфера, льодовиковий період       На основі проб антарктичного льоду вчені оцінили, як змінювалося кількість чадного газу в атмосфері протягом останніх 650 років. Динаміка CO порівнянна з потепління і похолодання клімату на цьому часовому інтервалі: під час Малого льодов ... Читати далі»

25.12.2010

Найближчий до поверхні магматичний басейн знаходиться на Гаваях

da6utka.livejournal.com

Гаваї, вулканічна діяльність, магматичний басейн , земна повверхня    Визначено найбільш близький до поверхні Землі магматичний басейн - велике вулканічне вогнище на Гавайських островах, розташований на глибині всього 3-4 км.

Гавайцям, втім, турбуватися не варто: тверда порода такої товщини ні за що не дозволить лаві вирватися назовні.

... Читати далі»

25.12.2010

Погода на Новий рік буде морозною і сніжною

da6utka.livejournal.com

Укргідрометцентр, погода, Новий рік, Україна, прогноз     
    Ближче до 1 січня в Україні очікується невелике похолодання. Новий рік українці зустрінуть в основному з незначним морозом і легким снігом.

В Українському гідрометеорологічному центрі прогнозує, що 30 грудня очікується помірний сніг, 31 грудня та 1 січня - невеликий с ... Читати далі»

25.12.2010

105 років від дня народження Петра Петровича Ширшова

vivovoco.rsl.ru

Петро Петрович Ширшов, День народження, океанограф, гідробіолог, полярний дослідник     Сьогодні відзначається 105 років від дня народження Петра Петровича Ширшова (1905-1953), вітчизняного океанографа і гідробіолога, полярного дослідника, державного діяча, академіка АН СРСР, Героя Радянського Союзу. Родом з Дніпропетровщини; навчався в Дніпропетровському та Одеському інс ... Читати далі»

25.12.2010