-->Головна » 2011 » Январь » 10

Врятовано українських альпіністів, які застрягли на перевалі в Альпах

Врятовано українських альпіністів, які застрягли на перевалі в Альпах

  Троє українських альпіністів, на кілька діб застрягли на перевалі Бренва біля гори Монблан в Альпах, були врятовані. Допомогу надала команда французьких рятувальників.

Консульський співробітник посольства України у Франції вже зв'язався з альпіністами по телефону. Відчувають вони себе нормально, медичної допомоги не потребують.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, повернення громадян на батьківщину заплановано на 15-16 січня ц.р.

З 7 січня українці були заблоковані на перевалі, на висоті 4 ... Читати далі»

10.01.2011

У Чорному морі вимирають цілі види риб

У Чорному морі вимирають цілі види риб

  Екологічна ситуація в Чорному морі позбавила риб можливості виживання. Вчені кажуть, з 7-ми видів риб, які в достатній кількості були в минулому, зараз зустрічаються представники тільки 3-х видів, пише tieco.ru.

"З тих риб, які були раніше - білуга, севрюга, осетри, камбала калкан, скумбрія чорноморська, яка взагалі зникла з Чорного моря - тепер більше 90% уловів припадає на три види - шпрот, хамса і тюлька", - говорить заступник директора Інституту біології південних морів Юрій Токарєв.

Основні пр ... Читати далі»

10.01.2011

Вчені пояснили, чому атмосфера Сонця більш гаряча ніж поверхня

Вчені пояснили, чому атмосфера Сонця більш гаряча ніж поверхня

     Учених давно цікавить одна загадка, а саме: чому атмосфера нашого Сонця набагато гарячіше його поверхні, адже за логікою речей все має бути навпаки.

До цих пір висловлювалися різні теорії щодо цього, але тепер у вчених з'явилися відомості, що пояснюють цей феномен, причому базуються вони на практичних спостереженнях, а не на теоретичних викладках.

За словами фахівців, сонячна атмосфера - це одна з найбільших загадок. Навколо неї ходить маса наукових і навколонаукових теорій, багато з як ... Читати далі»

10.01.2011