Головна » 2011 » Январь » 10 » У Чорному морі вимирають цілі види риб
20:09
У Чорному морі вимирають цілі види риб
  Екологічна ситуація в Чорному морі позбавила риб можливості виживання. Вчені кажуть, з 7-ми видів риб, які в достатній кількості були в минулому, зараз зустрічаються представники тільки 3-х видів, пише tieco.ru.

"З тих риб, які були раніше - білуга, севрюга, осетри, камбала калкан, скумбрія чорноморська, яка взагалі зникла з Чорного моря - тепер більше 90% уловів припадає на три види - шпрот, хамса і тюлька", - говорить заступник директора Інституту біології південних морів Юрій Токарєв.

Основні причини зменшення популяцій цінних порід чорноморської риби - людський фактор. Саме порушення квот на вилов риби та донне тралення призводить до зміни екології моря. Кораблі, які незаконно його проводять, не тільки знищують придонні місця перебування риб, але і молюсків-фільтраторів, які є основою кормової бази риби.

Ці невтішні висновки співробітники Інституту біології південних морів зробили на основі аналізу п'яти дослідницьких експедицій, які провели в цьому році в Чорному морі біля берегів Криму. Учені запевняють, якщо в  державі не буде системного підходу до проблем моря, багато видів риб можна буде побачити хіба що в акваріумах.
Фото: prodagomys.ru
Джерело: http://www.segodnya.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2401 | Додав: wiktor | Теги: риба, екологічна ситуація, Чорне море, вимирання | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar