-->Головна » 2011 » Февраль » 27

Штучний вулкан проживе ще чверть століття

рязьовий вулкан, Lusi, острів Ява, штучне походження, геологія      Геологи вважають, що грязьовий вулкан Lusi на Яві, який прокинувся в 2006 році з-за помилки буровиків і діє до сих пір, залишиться чинним ще 26 років, повідомляє Мембрана. Річард Девіс (Richard Davies) з університету Дарема і його колеги змоделювали грязьовий вулкан, внісши в комп'ютер дані, зібрані за останні роки.

Імовірність того, що виверження ... Читати далі»

27.02.2011

Спростовано думку про тяжіння древніх міст до берегів річок

древні міста, Месопотамія, береги річок, тяжіння міста    Протягом довгого часу вважали, що стародавні месопотамські поселення з'явилися на берегах великих рік і залежали головним чином від зрошення навколишніх пустель.

Дженніфер Пурнеля зі Школи навколишнього середовища Університету Південної Кароліни (США) у свою чергу, вважає, що великі міста на півдні сучасного Іраку процвітали в обширних болотистих низинах, що харчувалис ... Читати далі»

27.02.2011

ВООЗ: Україна 5-та за споживанням алкоголю

Україна посідає п’яте місце у свiтi за кiлькiстю вживаного алкоголю на душу населення.

Про це йдеться у "Глобальнiй доповiдi про становище у сферi алкоголю i здоров’я", опублiкованiй Всесвiтньою органiзацiєю охорони здоров’я. За даними ВООЗ, обсяг спиртного, який пересічний українець випиває на рік, становить 15,6 лiтра. Більше, ніж в Україні, п’ють тільки в Росії, Угорщині, Чехії та Молдові.
"ВООЗ фіксує лише кiлькiсний п ... Читати далі»

27.02.2011