-->Головна » 2011 » Март » 10

Наступного тижня Місяць наблизиться до Землі на 356 тисяч кілометрів


У наступну суботу, 19 березня, Місяць наблизиться до Землі на 356,6 тисяч кілометрів, того ж дня буде і повний місяць; деякі ЗМІ вже охрестили це явище суперлунням.
За словами працівника Астрономічного інституту імені Штернберга МГУ (ГАІШ) Володимира Сурдіна, у цей день вплив Місяця на Землю буде сильнішим, ніж зазвичай, проте немає причин очікувати катастрофічних подій.

Як повідомляли деякі ЗМІ, проходження Місяцем точки ... Читати далі»

10.03.2011

У травні пройде ІІІ Всеукраїнська наукова конференція-школа «Сучасні проблеми геологічних наук»

 геологічний факультет, КНУ, Шевченка, конференція, 2011    Геологічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка оголосив про проведення з 17 по 20 травня 2011 р. ІІІ Всеукраїнської наукової конференції-школи «Сучасні проблеми геологічних наук».

Як йдеться в інформаційному повідомленні, формат школи буде дещо змінено: цього року до участі в конференції запрошуються не тільки молод ... Читати далі»

09.03.2011

Японію трусить

 Японія, землетрус, епіцентр, сила поштовху, цунамі         Землетрус, який стався в середу біля північно-східного узбережжя Японії, викликав невелике цунамі, повідомляє Associated Press. Подія обійшлася без жертв і руйнувань. Магнітуда землетрусу склала 7,3. Його епіцентр знаходився в 150 км від берега на глибині 8 км.

Повідомляється, що на час землетрусу було призупинено рух електропоїздів ... Читати далі»

09.03.2011