Головна » 2011 » Март » 10 » Японію трусить
22:23
Японію трусить
 Японія, землетрус, епіцентр, сила поштовху, цунамі         Землетрус, який стався в середу біля північно-східного узбережжя Японії, викликав невелике цунамі, повідомляє Associated Press. Подія обійшлася без жертв і руйнувань. Магнітуда землетрусу склала 7,3. Його епіцентр знаходився в 150 км від берега на глибині 8 км.

Повідомляється, що на час землетрусу було призупинено рух електропоїздів, проте ніяких збоїв на атомній електростанції, розташованої в регіоні, не було. У столиці країни Токіо відчувалося невелике трясіння на останніх поверхах висотних будівель.

Цунамі, висота хвиль якого склала 60 см, спало на прибережне місто Офунато через 30 хвилин після землетрусу. Зауважимо, що в 1933 році це місто втратив 3 тис. жителів від цунамі, висота хвиль якого склала 28 м. А в 1896 році землетрус магнітудою 8,5 викликав цунамі, що знищило 27 тис. чоловік.

Нагадаємо, що наприкінці лютого стався потужний землетрус в місті Крайстчерч, Нова Зеландія. Воно зруйнувало всі висотні будівлі і церкви міста і забрав життя як мінімум 155 людей. Очікується, що після закінчення рятувальних робіт ця цифра зросте до 240 чоловік. Це друге велике землетрус у місті з вересня минулого року. Цього разу підземні поштовхи магнітудою 6,3 викликали набагато більше руйнувань і, головне, відняли людські життя. Зруйнована найзнаменитіша церква міста - розташований на головній площі собор, присвячений Ісусу Христу.

Японія, як і нова Зеландія, відносяться до так званого тихоокеанського "вогненне кільце", де відбувається до 90% всіх землетрусів світу. Країною, більше всіх постраждала від витівок тихоокеанського «вогняного кільця», є Індонезія. Найсильніша за останні 100 років землетрус стався в грудні 2004 року в районі західного індонезійського о. Суматра. Викликане ним цунамі забрало життя 280 тис. чоловік і 3 млн залишило без даху над головою.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2487 | Додав: wiktor | Теги: Японія, сила поштовху, цунамі, епіцентр, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar