-->Головна » 2011 » Апрель » 12

У бразильських джунглях готуються до запуску української ракети

 Циклон-4, Бразилія, Алкантара, українська ракета, КБ "Південне"     Там зводять грандіозний пусковий комплекс - десятки будівель, залізну дорогу, злітно-посадкову смугу, обіцяють порт.

    "Я повторюю те, що сказав президентові, - ми зробимо перший кваліфікаційний запуск" Циклону-4 "у 2012 році", - розповів "батько" сучасної ракетної програми Бразилії Роберто Амарал журналістам ТСН, які перш ... Читати далі»

12.04.2011

Болівія наділить Землю людськими правами

 Болівія, Земля, законопроект, права, конституція     Відповідно до першого у своєму роді законодавчого акту, який готується до ухвалення болівійським керівництвом, наша планета отримає власні права, що носять екологічний характер. Правда, не дуже зрозуміло, як саме цей закон буде застосовуватися на практиці ...

У 2009 році нова конституція Болівії закріпила державну підтримку культу Пачамама («Матері-Землі»), поширеног ... Читати далі»

12.04.2011

ООН: у світі різко падає народжуваність

 ООН, Народжуваність, Світ, доповідь,   У світі спостерігається різке скорочення показників народжуваності. У 1950 році в середньому на одну жінку припадало 4,9 дитини, а в 2005-2010 роках - 2,5

Про це йдеться в новій доповіді ООН про народжуваність, репродуктивне здоров'я та розвитку.

Ця доповідь представлена на розгляд учасників сесії Комісії з народонаселення і розвитку, яка на цьому тижні проходить у штаб-квартирі ООН в Нью ... Читати далі»

12.04.2011

Україна може припинити виробництво первинного алюмінію

 Україна, виробництво, алюміній, промисловість, Запорізький алюмінієвий комбінат, ЗАлК    Єдиний в Україні виробник первинного алюмінію Запорізький алюмінієвий комбінат (ЗАлК) проводить поступове відключення електролізного виробництва і до літа може повністю припинити виплавку первинного алюмінію, повідомив власник ЗАлК - російський РУСАЛ. У коментарі компанії говориться, що у зв'язку з високими тарифами на електроенергію, вартіс ... Читати далі»

12.04.2011