Головна » 2011 » Апрель » 12 » У бразильських джунглях готуються до запуску української ракети
10:16
У бразильських джунглях готуються до запуску української ракети
 Циклон-4, Бразилія, Алкантара, українська ракета, КБ "Південне"     Там зводять грандіозний пусковий комплекс - десятки будівель, залізну дорогу, злітно-посадкову смугу, обіцяють порт.

    "Я повторюю те, що сказав президентові, - ми зробимо перший кваліфікаційний запуск" Циклону-4 "у 2012 році", - розповів "батько" сучасної ракетної програми Бразилії Роберто Амарал журналістам ТСН, які першими з українських журналістів побували на космодромі в непрохідних бразильських джунглях.

До 2031 року, за концепцією українського уряду, держава інвестує в космічну діяльність 38,5 млрд грн. Створення ракетно-космічного комплексу "Циклон-4" на космодромі "Алкантара" - серед пріоритетних проектів.

Бразильці стверджують, що їх космодром - найкраще місце у світі для підйому в космос. Звідси до екватора всього 300 кілометрів. Обертання землі допомагає ракеті виводити на орбіту супутник на 30 відсотків важче, ніж, наприклад, з "Байконура". До того ж, це безпечніше - на тисячі кілометрів жодної живої душі.

Після банкрутства "Морського старту" співпраця з бразильцями залишається фактично єдиним проектом, в якому Україна - повноцінний партнер, а не постачальник окремих систем і агрегатів. А слідом за Бразилією "Циклон" готові запускати і американці.

Розробник ракети - КБ "Південне" - практично повністю відмовилося від російських комплектуючих. У "Циклоні" - підвищена потужність, нові двигуни, авіоніка.

Експерти сподіваються, що "Циклон-4" може вивести на орбіту разом з сотнями космічних кораблів і всю українську ракетну промисловість - на якісно новий рівень. Того ж очікують і бразильці (у них є унікальне місце для космодрому, хороша інфраструктура, але немає хорошої ракети. Власний ракетоносій середнього класу Бразилія безуспішно конструює вже більше 40 років. Останній запуск взагалі закінчився трагедією - на місці старту загинула 21 людина, після того випадку бразильці пішли на контракт з України).

Україна пропонує для початку попрацювати з "Циклон-4", а вже потім подумати над створенням спільного ракетоносія, наприклад, "Циклону-5".
Фото: novosti-kosmonavtiki.ru
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2337 | Додав: wiktor | Теги: КБ Південне, Циклон-4, Бразилія, українська ракета, Алкантара | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar