-->Головна » 2011 » Май » 05

До кінця століття рівень Світового океану може зрости на метр-півтора

Світовий океан, Арктика, танення, рівень океану, лід, потепління    Потепління в Арктиці у два рази перевищує за темпами середньосвітове, це призведе до того, що до 2100 року рівень моря підвищиться на 0,9-1,6 м.
  Танення снігу та льоду несе відповідальність за 40% недавнього зростання рівня моря, а в майбутньому цей показник збільшиться, повідомляє консорціум Arctic Monitoring and Assessment ... Читати далі»

05.05.2011

Землян вже майже 7 млрд

Земля, населення, 7 млрд, чисельність населення    Населення Землі перевищить 7 млрд людей вже в жовтні цього року, повідомляє агентство Reuters з посиланням на нову доповідь ООН. До кінця XXI століття чисельність людства досягне 10 млрд, а можливо і значно перевищить цю цифру.
     Цифри, наведені в доповіді, засновані на аналізі самих останніх демографічних даних. Виявилося, що ... Читати далі»

05.05.2011

Дослідники вперше спустилися всередину вулкана

вулкан, ісландія, магма, кратер     Ісландські вчені відвідали кратер сплячого вулкану Тріхнюкайігюр (Thrihnukagigur), розташованого в 100 кілометрах від Рейк'явіка. Дослідники спустилися в єдину на планеті безпечну магматичну камеру, розташовану близько до поверхні Землі - на глибині всього лише 200 метрів, повідомляє Мембрана.
     Нутрощі Тріхнюкайігюра вивчали Фрейстейдн Сігмунд ... Читати далі»

05.05.2011