Головна » 2011 » Май » 5 » Дослідники вперше спустилися всередину вулкана
08:13
Дослідники вперше спустилися всередину вулкана
вулкан, ісландія, магма, кратер     Ісландські вчені відвідали кратер сплячого вулкану Тріхнюкайігюр (Thrihnukagigur), розташованого в 100 кілометрах від Рейк'явіка. Дослідники спустилися в єдину на планеті безпечну магматичну камеру, розташовану близько до поверхні Землі - на глибині всього лише 200 метрів, повідомляє Мембрана.
     Нутрощі Тріхнюкайігюра вивчали Фрейстейдн Сігмундссон (Freysteinn Sigmundsson) і Харальдур Сігурдссон (Haraldur Sigurðsson) з університету Ісландії, а також 15 чоловік допоміжного персоналу (кінооператор, фотограф і досвідчені альпіністи).
    Спочатку дослідники спустилися всередину жерла вулкана за допомогою звичайних мотузок, а потім побудували металевий ліфт для доставки важкого устаткування.
    «Всередині я відчув себе таким нікчемним порівняно з силами природи і був вражений красою і спокоєм внутрішнього простору вулкана. Для мене було великою честю першим із учених спуститися і побачити все своїми власними очима », - говорить Сігмундссон.
    Незважаючи на те що перша експедиція побувала всередині Тріхнюкайігюра ще в жовтні минулого року, мови про випуск статті поки не йде. Відомо лише, що вчені порівнюють нові дані з інформацією, зібраною при вивченні Ейяф'ядлаєкюдль, докучає Європі в 2010 році.
Фото: www.priroda.su
Джерело: http://www.livestream.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2032 | Додав: wiktor | Теги: кратер, магма, Ісландія, вулкан | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 1
avatar
1 FrameofPhotographs • 07:05, 24.02.2012
You've got it in one. Couldn't have put it betetr.
ComForm">
avatar