Головна » 2011 » Май » 5 » Землян вже майже 7 млрд
08:16
Землян вже майже 7 млрд
Земля, населення, 7 млрд, чисельність населення    Населення Землі перевищить 7 млрд людей вже в жовтні цього року, повідомляє агентство Reuters з посиланням на нову доповідь ООН. До кінця XXI століття чисельність людства досягне 10 млрд, а можливо і значно перевищить цю цифру.
     Цифри, наведені в доповіді, засновані на аналізі самих останніх демографічних даних. Виявилося, що населення зростає швидше, ніж вважали аналітики, що підготували аналогічну доповідь два роки тому. Втім, помінялися тільки цифри, тенденції ж залишилися незмінні: Землю чекає зростання народжуваності, супроводжуваний істотним зниженням смертності.
    Очікується, що рубіж в 7 млрд людей буде подолано 31 жовтня. Фонд населення ООН (United Nations Population Fund, UNFPA) збирається почати зворотний відлік за 7 днів до цієї події - 24 листопада. На цей тиждень заплановано багато заходів, присвячених демографічних проблем людства. Цифру в 6 млрд людство досягло в 1998 році, а до 1 липня на Землі буде жити 6890 млн чоловік.
    У новій доповіді ООН вперше приведені довгострокові розрахунки. Прогнозуючі зростання населення в 2100 році. Цифра 10100000000 грунтується на припущенні, що народжуваність буде потроху скорочуватися. У випадку, якщо народжуваність буде вище всього 0, 5 дитини на кожну жінку, населення Землі до 2100 року подвоїться і становитиме 16 млрд.
    «Навколо Світу» розповідав, що серйозний демографічний поворот стався на Землі в 2007 році. 23 травня вперше міське населення Землі перевищила сільське. Число людей, що проживають в містах, досягло тоді 3303992253 людина, а кількість проживаючих в сільській місцевості становило лише 3303866404 осіб.
    Серйозне зростання населення відзначається і в «старіючої» Європі. Згідно з даними на початок 2010 року, населення країн Євросоюзу перевищило півмільярда людей. Перше місце за чисельністю населення в Європі займає Німеччина, в якій живе 81,7 млн. На другому місці - Франція (65,4 млн). На третьому місці за кількістю жителів Великобританія, тут зареєстровано 62 млн осіб. Основні причини приросту населення - зростання народжуваності і безперервний приплив мігрантів.
    У Європі навіть існують громадські організації, мета яких - боротьба зі зростанням населення. Так, Фонд оптимізації чисельності населення бореться за те, щоб у Великобританії відбувалося природне зниження демографічного зростання не менше, ніж на 0,25% на рік. Для просування цієї ідеї фонд запустив кампанію під назвою «Зупиніться на другому», в рамках якої закликає британські сім'ї не народжувати більше двох дітей.
Фото: demushkin.com
Джерело: http://www.livestream.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2327 | Додав: wiktor | Теги: 7 млрд, чисельність населення, Населення, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar