-->Головна » 2011 » Май » 11

Геологи знайшли в метеориті найстаріший мінерал на Землі

метеорит, кротит, мінерал, геологія   У рамках дослідження вчені провели аналіз мінеральних вкраплень в метеориті, знайденому в північно-західній Африці. У результаті в одному з вкраплень був виявлений мінерал, який одержав назву кротит.
   За словами вчених, властивості цього мінералу такі, що він сформувався при високій температурі і невеликому тиску - ймовірно, під час остигання фрагментів розплав ... Читати далі»

11.05.2011

У розплавленій земній корі виявлені бактерії

Тихий океан, океанічне дно, бактерії, земна кора, магма   Вчені виявили бактерії в гарячій розплавленій земній корі під дном океану. Знахідка була зроблена випадково, коли вчені досліджували залізовмісні породи під дном Тихого океану.
  «Знайдені тут мікроби виявилися, насправді, унікальними. Є небагато місць на Землі, де ми бачили схожих бактерій, і у нас поки немає повних даних про особливості і мож ... Читати далі»

11.05.2011

Мешканці коралових рифів подорожують за допомогою океанічних течій

коралові рифи, Світовий океан, міграція, дрейф, океанічні течії, популяція   Багато риби і безхребетних, що живуть осіло на рифах, розселяються по нових місцях проживання за час дорослішання, але величина ареалу виду не залежить від тривалості личинкової стадії: морські тварини добираються до нового місця проживання не своїм ходом, а в потоці океанічних течій.
   Багато видів риб і безхребетних, що меш ... Читати далі»

11.05.2011