Головна » 2011 » Май » 11 » Геологи знайшли в метеориті найстаріший мінерал на Землі
08:29
Геологи знайшли в метеориті найстаріший мінерал на Землі
метеорит, кротит, мінерал, геологія   У рамках дослідження вчені провели аналіз мінеральних вкраплень в метеориті, знайденому в північно-західній Африці. У результаті в одному з вкраплень був виявлений мінерал, який одержав назву кротит.
   За словами вчених, властивості цього мінералу такі, що він сформувався при високій температурі і невеликому тиску - ймовірно, під час остигання фрагментів розплавленої матерії в протопланетному диску, що оточував Сонце, передає Лента.ру.
    Враховуючи, що вік метеорита становить понад 4,5 мільярда років (приблизно стільки років тому утворилася Земля), дослідники уклали, що сам мінерал старше. Зокрема, кріт, швидше за все, один з найстаріших мінералів у Сонячній системі Його хімічна формула CaAl2O4.
   Вчені підкреслюють, що мінерали, аналогічні кротіту, використовуються при виробництві різного роду бетонів. Дослідники вважають, що подальше вивчення подібних вкраплень допоможе прояснити процеси, котрі домінували в протопланетному диску на зорі утворення Сонячної системи.
Фото: science.compulenta.ru
Джерело: http://www.focus.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1693 | Додав: wiktor | Теги: мінерал, геологія, метеорит, кротит | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar