-->Головна » 2011 » Июнь » 25

Супутник CryoSat виміряв товщину льоду в Арктиці й Антарктиді

Супутник, CryoSat, товщина льоду, лід, Арктика, Антарктида    У рамках міжнародного авіасалону в Ле Бурже Європейське космічне агентство (ESA) представило першу карту товщини морської криги, складену на підставі даних супутника CryoSat, повідомляє Компьюлента.
    Орбіта зонда знаходиться на висоті трохи більше 700 км і досягає безпрецедентної широти - 88 градусів. CryoSat вимірює висоту м ... Читати далі»

25.06.2011

Між Парижем і Амстердамом літатимуть літаки на соняшниковій олії

Амстердам, Париж, авіакомпанія, літак, соняшникова олія  Матеріали для палива були зібрані з різних готелів, ресторанів і фабрик, а потім передані на переробку в США.
  Нідерландська авіакомпанія KLM збирається використовувати перероблений кулінарний жир в якості палива. Зокрема, перевізник з вересня планує організувати 200 рейсів з Парижа в Амстердам і назад, заправляючи літаки "біокеросіном", до складу яког ... Читати далі»

25.06.2011

У джунглях Амазонки знайшли невідоме плем'я з допомогою супутника

індіанці, пано, Бразилія, супутник  У джунглях Амазонки знайдено перш невідоме плем'я індіанців, які не контактують із цивілізацією, підтвердила влада Бразилії. Перші ознаки існування групи чисельністю близько 200 осіб були виявлені за допомогою супутника, передає агентство Associated Press.
   Спочатку на кордоні Бразилії та Перу були помічені великі розчищені від лісу зони, які свідчать про те, що там живуть ... Читати далі»

25.06.2011