-->Головна » 2011 » Июль » 26

На дні океанів лежать 8,5 тис. танкерів з нафтою

нафта, танкер, океан, корабель, забруднення  Кілька десятків розливів нафти невідомого походження в дев'яностих роках погубили більше 50 тис. морських птахів і каланів біля берегів Каліфорнії. Аналіз встановив, що розливи походять з одного джерела і що це не сирець.
  Нарешті, в 2002 році Лайза Саймонс з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) і її колеги запідозрили в злочині с ... Читати далі»

26.07.2011

На зворотному боці Місяця виявлено унікальний вулканічний комплекс

Місяць, вулкан, комплекс, цікаве   Аналіз нових зображень цікавої «гарячої точки» на зворотному боці Місяця показав, що ця невелика вулканічна провінція створена апвелінгом кремнієвої магми. Незвичайне розташування регіону і дивовижний склад лави можуть стати ключем до термічної історії Місяця.
  Ця місцевість характеризується високою концентрацією торію. Вона знаходиться між велик ... Читати далі»

26.07.2011

Екологи просять Президента накласти вето на роздачу торфовищ

торф, торфовища, екологи, президент, Янукович   Екологічні організації звернулися до Президента України з проханням ветувати закон, яким планується дозволити вилучати особливо цінні землі для розробки торфовищ. Листа із роз’ясненням недоцільності та недопустимості таких дій Президенту відправили Всеукраїнська громадська екологічна організація «Національний екологічний центр України» (НЕЦУ) та Міжнародна благодійна ... Читати далі»

26.07.2011