-->Головна » 2012 » Май » 04

Алтай покриється лісами замість льодовиків

 Алтай покриється лісами замість льодовиків Замість льодовиків в горах Алтаю незабаром з'являться ліси, вважають вчені. Через кліматичні зміни льодові масиви там стрімко скорочуються. За останні 40 років розтанули 77 льодовиків. Така тенденція, вважають фахівці Алтайського державного університету, збережеться в найближче десятиліття.
 &nb ... Читати далі»

Подвійний удар по акулі-молоту

 Подвійний удар по акулі-молоту Плутанина в ідентифікації між вимираючим видом, зубчастою акулою-молотом, і схожим на нього новим, ще не названим, може загрожувати виживанню обох видів.
  Згідно недавній статті в науковому журналі Marine Biology, новий вид молотоголових акул був виявлений недалеко від узбережжя Південної Бразилії. ... Читати далі»

Отримано нові експериментальні дані про склад мантії Землі

 Отримано нові експериментальні дані про склад мантії Землі Серія високотемпературних експериментів, виконаних геофізиками з Японії, показала, що нижня мантія Землі збагачена кремнієм.
   Згідно традиційної моделі внутрішньої будови Землі в шарі мантії нашої планети виділяються верхня і нижня області, а також перехідна ... Читати далі»