-->Головна » 2013 » Сентябрь » 15

Google запропонувала всім бажаючим повторити шлях Чарльза Дарвіна

 На сервісі Google Street View з'явилися 360- градусні панорами Галапагоських островів , відвідування яких надихнуло Чарльза Дарвіна на створення теорії еволюції.
  Ізольовані вулканічні острови були зняті співробітниками Google за допомогою рюкзаків - треккерів в партнерстві з Галапагоським національним парком і фондом Чарльза Дарвіна. Зйомки проходили в 10 різних точках островів , включаючи кратер діючого вулкана Сьєрра Негра .
   «Тепер ви можете відвідати острови з будь-якої точки світу , де ви знаходитесь , і побачити багатьох тварин , яких зустрів Дарвін у своїй історичній подорожі в 1835 році , - йдеться в блозі Google . - Відзнятий на Галапагоських островах матеріал відіграє важливу роль у дослідженні навколишнього середовища , впливу туризму на неї , а також вивченні моделей міграції тварин ».

... Читати далі»

Звання найбільшого вулкана Землі перейшло до Таму

 На дні Тихого океану приблизно в 1 600 км на схід від Японії виявлений вулкан розміром з Нью-Мексико або Британські острови - найбільший на Землі і один з найбільших в Сонячній системі .
  Масив Таму ( Tamu масив )  вважалося складається з більш дрібних утворень , а тепер учені мають намір переглянути усталені уявлення в морській геології , адже це один величезний щитовий вулкан. «Він в тій же лізі , що і марсіанський Олімп» , - підкреслює провідний автор дослідження Вільям Сегер з університету Х'юстону ( США ) .

... Читати далі»