-->Головна » 2013 » Сентябрь » 24

Магнітне поле обертає різні шари ядра Землі в протилежні сторони

  Довгий час різні способи дослідження земного ядра давали різні дані про направлення його обертання. Нова модель показує, що колишні методи , як і різноспрямованість руху шарів , пов'язані між собою.
  Філіп Лівермор ( Philip Livermore ) і його колеги з Лідського університету ( Великобританія ) заявляють , що їм нарешті вдалося вирішити загадку про направлення обертання шарів ядра нашої планети.
  Магнітне поле , що породжується зовнішніми шарами ядра , змушує його внутрішні шари крутитися в протилежному напрямку. ( Ілюстрація UL . )

... Читати далі»

На дні Чорного моря в Криму знайшли дивну вежу

 Підводне місто Акра було відкрите біля берегів Керченського півострова ще 30 років тому , проте його планомірні і послідовні дослідження почалися зовсім недавно. Як розповів « Сьогодні » заввідділом підводної археології Чорноморського центру підводних досліджень Віктор Вахонеєв , останні три роки його активно досліджують місцеві вчені , які цього літа зосередилися безпосередньо на проведенні розкопок. Справа ця нелегка , оскільки тутешні місця відомі своїми підводними піщаними косами , які періодично переміщаються , то відкриваючи , то закриваючи під шаром піску пам'ятки історії.
... Читати далі»

24.09.2013