-->Головна » 2013 » Сентябрь » 29

Король Тонга закликав до боротьби з енергетичною бідністю

  У штаб-квартирі ООН в Нью - Йорку вже четвертий день тривають загальні дебати на 68 -й сесії Генеральної Асамблеї. Сьогодні з ранку до їх учасників звернувся король Королівства Тонга Тупоу VI , який закликав до ліквідації енергетичної бідності на планеті і до розвитку екологічно чистих джерел енергії.
  « Енергія є золотою ниткою , яка пов'язує економічне зростання із забезпеченням соціальної справедливості та з навколишнім середовищем , ниткою , яка дозволяє світу процвітати » , - сказав король .
  «Я закликаю всіх працювати спільно над розробкою та затвердженням спільної мети зі сталої енергетики для всіх у контексті порядку денного в галузі розвитку на період після 2015 року» , - додав Тупоу VI .

... Читати далі»

Землетрус у Пакистані створив острів

  24 вересня на заході Пакистану стався землетрус магнітудою 7,7 . Загинуло більше 260 чоловік , сотні тисяч залишилися без притулку. Одночасно біля берегів країни з дна моря піднявся острів , який відразу ж став об'єктом загального цікавості.
  Вчені , проте , вважають , що нова суша проіснує недовго. «Бути може , пару місяців , - вважає геофізик Білл Барнхарт з Геологічної служби США . - Це просто велика купа бруду , яка піднялася разом з морським дном ».
  Подібні острови часом створюються так званими грязьовими вулканами , виникаючими тут і там по всьому світу . Мабуть , цей випадок не виняток.

... Читати далі»