-->Головна » 2015 » Апрель » 27

Геологи знайшли "подвійне дно" в супервулкану Єллоустон

Американські сейсмологи з'ясували, що знаменитий Єллоустонський супервулкан має "подвійне дно" - у нього є два басейни магми, один з яких грає роль "трубопроводу", що з'єднує вулкан з висхідним потоком магми в мантії Землі.

Сейсмологи просвітили надра Землі в околицях знаменитого Єллоустонського супервулкану на північному заході США і виявили другий резервуар магми на глибині в 20-50 кілометрів, що підживлює розташований над ним основний магматичний басейн, йдеться в статті, опублікованій в журналі Science. ... Читати далі»

27.04.2015

В Канаді знайшли стежку динозаврів

Незважаючи на солідний вік, який оцінюється в 115-117 млн ​​років, на стежці можна чітко розрізнити сліди вимерлих тварин, які відображені в каменях і скелях.

На північному сході канадської провінції Британська Колумбія виявлена ​​стародавня стежка динозаврів, пише The Globe and Mail.

"Стежина" знаходиться біля озера Віллістон, в 1,5 тис. км від найбільшого мегаполісу провінції - Ванкувера.

Незважаючи на солідний вік, на стежці, як і раніше, можна чітко розрізнити сліди вимерлих тварин, які відображені в каменях і скелях. За словами вчених, в цьому місці добре збереглися сотні відбитків слідів доісторичних істот. ... Читати далі»