Головна » 2010 » Апрель » 25 » Білі ведмеді підуть з молотка
19:21
Білі ведмеді підуть з молотка
  Фотографія танцюючих білих ведмедів визнана одним з 40 найкращих знімків природи за всю історію. Відбором 40 зображень займалися члени Міжнародної ліги фотографів за збереження природи (International League of Conservation Photographers). Знімки оцінювалися, виходячи з того, наскільки вони передають красу природи або підкреслюють крихкість навколишнього середовища, повідомляє Times Online.


Танцюючих білих ведмедів зняв Том Мангельсен (Tom Mangelsen), один з найвідоміших і успішних фотографів, що спеціалізуються на зйомці тварин. Справа відбувалася на півострові Черчілл в Гудзоновій затоці. Насправді самці білих ведмедів не танцювали, а боролися. Мангельсен називає цей знімок своєї улюбленою фотографією.

Велика частина відібраних фотографій буде продана на першому «зеленому» аукціоні Christie's в Нью-Йорку, США, який буде приурочений до 40-ї річниці Дня Землі.

На «зелені» торги також будуть виставлені роботи сучасних художників, ювелірні прикраси, екологічні подорожі і навіть такі лоти, як зустрічі з актором Х'ю Джекманом (Hugh Jackman) і співачкою Крістіною Агілерою (Christina Aguilera).

«Навколо Світу» розповідав, що дві третини популяції білих ведмедів вимре до 2050 року через скорочення льодового покриву Арктики. До середини сторіччя 16 тис. ведмедів може зникнути з узбережжя Аляски і Росії, де льоди тануть найбільш швидкими темпами. До кінця століття полярні ведмеді збережуться тільки на канадських островах Арктики і на західному узбережжі Гренландії.

Попередні прогнози вчених щодо долі полярних ведмедів, висловлені в 2007 році, були більш оптимістичними - передбачалося, що до 2050 року вимре тільки 30% популяції цих тварин.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3422 | Додав: wiktor | Теги: аукціон, фотографії природи, полярні ведмеді | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar