Головна » 2010 » Май » 30 » У Прибайкаллі виставлено на аукціон ділянку надр з 1,5 тис тонн унікального каменю
19:34
У Прибайкаллі виставлено на аукціон ділянку надр з 1,5 тис тонн унікального каменю
  Аукціон на право освоєння ділянки надр з метою геологічного вивчення, розвідки і видобутку унікального виробного каменю чароїта оголошений в Іркутській області. Торги призначені на 12 липня, повідомили сьогодні кор. ІТАР-ТАРС у територіальному управлінні Федерального агентства з надрокористування.

Ділянка під назвою Дітмаровский знаходиться на крайньому північному сході області, майже в 300 кілометрах від міста Бодайбо. Його площа 1,6 квадратних кілометрів, прогнозні ресурси цінного виробного каменю оцінюються в 1500 тонн. Стартовий розмір разового платежу - 300 тис рублів.

Дітмаровский є частиною єдиного в світі родовища чароїта, розташованого на стику Іркутської області і республіки Саха / Якутія /. "Це було в 1960 році, - розповідає одна з його першовідкривачів доктор геолого-мінералогічних наук, заслужений геолог Росії Віра Рогова. - Ми шукали уран, а виявили камінь дивовижного темносіреневого кольору.

Джерело: http://www.geonews.com.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1384 | Додав: wiktor | Теги: Прибайкалля, аукціон, чароіт, родовище каменю | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar