Головна » 2011 » Июнь » 18 » Біля берегів Індонезії знайшли вантаж порцеляни династії Мін
09:54
Біля берегів Індонезії знайшли вантаж порцеляни династії Мін
фарфор, скарб, династія Мін, Ява    Біля берегів індонезійського острова Ява на борту затонулого корабля XVI століття виявлений найбільший в історії вантаж порцеляни китайської династії Мін загальною вартістю близько 70 мільйонів доларів. Про це повідомляє Business Wire з посиланням на заяву португальської дослідницької компанії Arqueonautas Worldwide (AWW).
  За даними видання, китайське торговельне судно епохи імператора Ваньлі затонуло близько 1580 року на глибині понад 50 метрів в 150 кілометрах від узбережжя Яви. На борту судна, за словами глави AWW Ніколауса графа фон Зандіцель, може знаходитися до 700 тисяч виробів з фарфору. Операція з підняття вантажу повинна початися в найближчі місяці.
   За даними агентство AFP, затонулий корабель в 2009 році виявили рибалки, після чого уряд Індонезії звернулося за допомогою в дослідженні судна до компаній AWW і RM Discovery Inc. (RMD).
   В даний час за кораблем ведеться постійне спостереження, щоб уникнути випадків мародерства. Операції з дослідження "вантажу Ваньлі" в інтернеті присвячений спеціальний сайт.
   Компанія Arqueonautas Worldwide була заснована графом фон Зандіцель в 1995 році і зареєстрована у Португалії. Згідно з інформацією з офіційного сайту AWW, з моменту свого утворення компанії вдалося виявити понад 300 затонулих кораблів в Африці, Азії і Південній Америці. З п'ятнадцяти з цих кораблів було піднято в цілому близько 100 тисяч монет і понад 10 тисяч різних предметів старовини.
Фото: arq.de
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2132 | Додав: wiktor | Теги: династія Мін, ява, скарб, фарфор | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar