-->Головна » 2011 » Июнь » 18

Біля берегів Індонезії знайшли вантаж порцеляни династії Мін

фарфор, скарб, династія Мін, Ява    Біля берегів індонезійського острова Ява на борту затонулого корабля XVI століття виявлений найбільший в історії вантаж порцеляни китайської династії Мін загальною вартістю близько 70 мільйонів доларів. Про це повідомляє Business Wire з посиланням на заяву португальської дослідницької компанії Arqueonautas Worldwide (AWW).
  За даними видання, китайське торговельне ... Читати далі»

18.06.2011

Пірей був островом

 Греція, Пірей, Афіни, порт, острів, Страбон, Гуарані   Пірей, головний порт Афін, в 4800-3400 роках до н. е.. являв собою острів. Це відкриття зробила франко-грецька група вчених на чолі з Жаном-Філіпом Гуарані з Національного центру наукових досліджень (Франція). Втім, першим таке припущення висловив грецький географ Страбон, який жив у I столітті н. е..
   Пірей розташовується приблизно в семи кі ... Читати далі»

18.06.2011

Японське цунамі підсвітило небеса

 землетрус, цунамі, Японія, іоносфера, світло, небеса  Недавній землетрус у Японії не просто штовхнув острівну державу і відправив гуляти по просторах Тихого океану цунамі. У сотнях кілометрів над головою він викликав збурення іоносфери.
   Вперше ученим вдалося сфотографувати це незвичайне світіння, коли воно досягло Гаваїв - через годину після землетрусу. «Це не більше ніж щасливий випадок», - с ... Читати далі»

18.06.2011