Головна » 2010 » Май » 10 » Біля Фолклендських островів знайшли нафту
09:33
Біля Фолклендських островів знайшли нафту
  Британська компанія Rockhopper Exploration виявила нафту на Фолклендських островах, повідомляє Daily Mail. Нафта вперше знайдена в Північному Фолклендському басейні за час реалізації програми з нафторозвідки.

Буріння в територіальних водах Фолклендських островів почалося в лютому незважаючи на протести Аргентини, яка претендує на британські території. Буенос-Айрес розцінив буріння як «порушення суверенітету» і ввів обмеження на руху суден з материка в район спірних територій. Після заяви про виявлення «чорного золота» на Фолклендських островах акції Rockhopper виросли на 138%.

Раніше на цьому тижні лідери країн Південної Америки висловили тверду підтримку «законних прав» Аргентини на Мальвінські (Фолклендські) острови, пише «Взгляд». У декларації прийнятої на саміті Союзу південноамериканських націй йдеться, що держави регіону «зацікавлені у відновленні переговорів між Аргентиною і Великобританією з метою розв'язання ситуації навколо спірних Мальвінських / Фолклендських / острів».

Глави держав Союзу південноамериканських націй також засудили геологорозвідку, «незаконно здійснювану» Великобританією в районі спірних територій, що «відкрито суперечить» резолюції ООН, яка закликає сторони утриматися від односторонніх дій до вирішення спору.

Нагадаємо, що в 1982 році між Аргентиною і Великобританією розгорілася кровопролитна війна через Фолклендські острови. Англійський морський десант захопив ці острови в 1833 році. У 1892 році Великобританія оголосила їх своєю колонією. 2 квітня 1982 війська Аргентини захопили Мальвіни. У ході військового конфлікту південноамериканська країна зазнала поразки, втративши 649 військовослужбовців. Втрати британської сторони склали 255 осіб.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1797 | Додав: wiktor | Теги: геологорозвідка, Мальвінські острови, спірна територія, Фолкдендські острови, родовище нафти, Rockhopper Exploration | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 2
avatar
2 wiktor • 16:57, 12.05.2010
Так просто не віддадуть. Нафта сьогодні в ціні.
avatar
1 Сергій • 15:14, 12.05.2010
Експлуататори! Віддайте острови!
ComForm">
avatar