Головна » 2011 » Сентябрь » 7 » Ізраїльські фахівці представили високотехнологічний метод геологорозвідки
00:05
Ізраїльські фахівці представили високотехнологічний метод геологорозвідки
  Ізраїль, геологія, геологорозвідка, сучасні методи Автори ідеї, грунтуючись на попередніх дослідженнях, пророкують Ізраїлю майбутнє «газової держави».
  Лев Епельбаум та Юрій Кац з Тель-Авівського університету півтора десятиліття працювали над тим, щоб звести в єдину систему сучасні способи геологорозвідки. Для створення детальних структурно-тектонічних карт своєї країни вони використовували аналіз магнітних і гравітаційних полів і температурних областей, а також результати сейсмічного та магнітотеллуріческого зондування, супутникової розвідки і численних польових досліджень.
   Головним підсумком стало визначення областей на території льовантійського басейну (ділянки східного Середземномор'я біля берегів Ізраїлю, Лівану, Сирії та Кіпру на стику Африканської, Аравійської та Євразійської літосферних плит), які багаті вуглеводнями.
  За даними Геологічної служби США, запаси нафти та газу в цьому регіоні оцінюються в 1,7 млрд барелів і 4,7 трлн кубометрів відповідно. Прогноз професора Епельбаума і його колеги підвищує оцінку по газу в 2-3 рази.
   Зокрема, відомо, що неподалік від приморського міста Хайфа на півночі Ізраїлю є родовище «Левіафан», що містить близько 450 млрд кубометрів газу. Але буквально в декількох десятках кілометрів від нього, як стверджує пан Епельбаум, є ще один природний резервуар, набагато більш масштабний.
  У найближчому майбутньому Ізраїль цілком здатний освоїти ці шельфові запаси і навіть стати великим експортером газу, вважає пан Епельбаум.
  Результати дослідження опубліковані в журналі "Позиціонування".
  Підготовлено за матеріалами "Інженер".
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1785 | Додав: wiktor | Теги: сучасні методи, геологорозвідка, геологія, Ізраїль | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar