Головна » 2011 » Октябрь » 28 » Британія хоче взимку переводити годинники вперед, а не назад
16:51
Британія хоче взимку переводити годинники вперед, а не назад
   Епопея з переводенням годинників у Британії: там хочуть взимку переводити стрілки вперед, щоб знизити кількість ДТП.
   Епопея з переводенням годинників добралася і до Британії
   Британський уряд розглядає можливість провести трирічний експеримент, в рамках якого годинник взимку будуть переводити на годину вперед, а не назад, як це робиться зараз.
   Зараз міністри консультуються з цього питання зі своїми колегами з Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії, оскільки цей експеримент торкнеться мешканців країни в усіх її куточках, передає BBC Russian.
   Суть нововведення полягає в тому, щоб Великобританія перейшла на центральноєвропейський час (CET), від якого зараз країна відстає на годину. Взимку Британія живе за Гринвічем (GMT), а навесні переходить на літній час (BST).
   Щоб перейти на CET, пропонується влітку використовувати BST плюс одну годину вперед, а взимку - GMT плюс годину вперед.
   Прихильники цієї пропозиції стверджують, що подовження світлового дня дозволить зменшити кількість дорожніх аварій і збільшить кількість туристів. Критики вказують, що більш пізній ранок сильно ускладнить життя фермерам.
   Нагадаємо, питання переведення годинників наразі є дуже актуальним для українців та росіян – у Москві перехід на зимовий час взагалі скасували, те ж саме хотіли зробити і в Києві, але поки що вирішили відкласти.
   У ніч на 30 жовтня за київським часом в Україні стрілки годинника переводяться на годину назад.
   Не виключено, що це буде остання зміна часу в країні. Нагадаємо, що депутати спочатку залишили Україну на літньому часу, а потім скасували своє ж рішення. При цьому пообіцявши найближчим часом ухвалити закон про те, щоб і взимку, і влітку країна жила за одним і тим же часом.
Фото: http://tsn.ua
Джерело: www.tsn.ua
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1938 | Додав: TaRaS_R | Теги: Година, Велика Британія, gmt, CET | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar