Головна » 2010 » Сентябрь » 29 » Єдине українське науково-дослідне судно «Професор Водяницький» відновлено і вже працює в морі
20:18
Єдине українське науково-дослідне судно «Професор Водяницький» відновлено і вже працює в морі
Професор Водяницький, українське науково-дослідне судно         Про це в прямому ефірі програми «Севастопольські зустрічі» Севастопольської РДТРК повідомив заступник директора Інституту біології південних морів ім. А.О. Ковалевського Національної академії наук України доктор біологічних наук Юрій Токарев.

- «Професор Водяницький» - це, на сьогодні, єдине науково-дослідне судно в Україну. До слова, за радянських часів, тільки в Севастополі, їх було п'ять. Можна собі уявити масштаб втрат. Про яку, наприклад, океанології, біоокеанографіі може йти мова без безпосередніх досліджень в море. Тому було поставлено завдання - повернути Національної академії наук України судно з оренди. Треба віддати належне: орендар пішов нам на зустріч. Далі три роки судно стояло в ремонті. Зараз судно - в строю, працює, - розповів Юрій Токарєв.

За словами заступника директора Інституту біології південних морів, в 2010 році «Професор Водяницький» вже зробив три повноцінних рейсу.

- Зараз буде четвертий, а потім до Румунії, на запрошення, п'ятий. Причому, якщо раніше наукові судна були акцентовані на певний спектр наукової роботи, то зараз, оскільки судно одне, ця робота комплексна. На борту судна працюють і геологи, і геофізики, і біологи, і океанологи, і так далі, - додав Юрій Токарєв.

Джерело: http://www.geonews.com.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1532 | Додав: wiktor | Теги: українське науково-дослідне судно, Професор Водяницький | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar