Головна » 2010 » Июль » 15 » Екологічна освіта українських школярів
09:52
Екологічна освіта українських школярів
зелений пакет, освітній комплекс, екологічна освіта   З вересня в українських школах почнуть використовувати мультимедійний посібник з екологічної освіти «Зелений пакет». Поки ж вчителів знайомлять з цією новинкою.

З осені у загальноосвітніх школах України більше приділятимуть уваги екологічній освіті дітей і підлітків. Завдяки новому навчально-методичному комплексу «Зелений пакет», який розробили завдяки ОБСЄ й у співпраці з Міносвіти. Цей «Зелений пакет» можна використовувати не лише для вчителів і учнів у школах, а й під час проведення просвітницьких заходів щодо захисту довкілля, подій для преси.

Як зазначив в координатор з економічних питань та діяльності щодо захисту навколишнього середовища ОБСЄ Горан Свіланович: «Я впевнений, що це можливо – навчити і школярів й навіть викладачів бути більш дружніми до довкілля». Концепцію «Зеленого пакету» вже втілили у 14 країнах регіону ОБСЄ, включаючи Білорусь, Болгарію, Польщу, Росію, Словаччину та Угорщину.

Сучасний підхід

Горан Свілановіч впевнений, що розповідати учням – «поколінню майбутнього» про глобальні виклики, які стоять перед людьми у будь-якій країні – як-от зменшення ресурсів, питання енергетики надзвичайно важливо. Координатор ОБСЄ, що працює в офісі організації у Відні наголошує, проблеми з екологією – це питання безпеки регіону у цілому.

Загалом комплекс «Зелений пакет» порушує 22 теми, присвячені формуванню екологічної культури, екологічного мислення та поширенню принципів сталого розвитку. Він є інтерактивним: міститиме відео колекцію й навіть ігри. Тематику «Зеленого пакету» можна розподілити у такі розділи: екологічні компоненти — повітря, вода, ґрунт та біологічне різноманіття, зовнішні загрози — урбанізація, шум, відходи та хімікати. Також йдеться й про діяльність людини— енергетика, транспорт, промисловість, сільське господарство, лісове господарство та туризм, й про глобальні виклики — зміна клімату, руйнування озонового шару, підкислення, моря і океани. Важливим розділом є «Цінності», темами якого є етика і культура споживання, здоров’я та довкілля, права громадян та відповідальність за Землю в майбутньому.

Автор : Ольга Веснянка


Джерело : http://www.civicua.org

Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1301 | Додав: wiktor | Теги: зелений пакет, освітній комплекс, екологічна освіта | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar