-->Головна » 2010 » Июль » 15

Формування тропічних циклонів підпорядковується математичним законам

формування циклонів, математична закономірність, потужність урагану   Іспанські кліматологи розглянули архівні дані з активності тропічних циклонів і сформулювали закон, який встановлює співвідношення потужних і слабких ураганів для різних частин Світового океану.

В якості оцінки потужності кожного конкретного урагану автори використовували не його фізичний «розмір», а показник вивільненої ним енергії ... Читати далі»

15.07.2010

Розпочато масштабне дослідження впливу людей на планету

чисельність населення, планета Земля, вплив людини  Людське море на інавгурації Барака Обами (фото геодезичного супутника GeoEye-1)

     Британське Королівське суспільство починає масштабне дослідження, присвячене зростання людської популяції і його впливу на соціально-економічний розвиток у найближчі десятиліття.


У 1930 році нас бу ... Читати далі»

15.07.2010

Величезний підводний вулкан знайдено біля узбережжя Індонезії

підводний вулкан, Індонезія, Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США, NOAA  Спільна група океанологів з США та Індонезії виявила біля узбережжя індонезійського острова Сулавесі (Sulawesi island) величезний підводний вулкан, який отримав назву Кавіо Барат (Kawio Barat). Він знаходиться на глибині близько 5,5 кілометрів, по ... Читати далі»

15.07.2010

Всеросійська молодіжна наукова конференція «Актуальні питання географії та геології»

Томськ, 2010, конференція, актуальні питання, географія, геологія
Всеросійська молодіжна наукова конференція «Актуальні питання географії та геології»


10-13 жовтня 2010 р.

м. Томськ, Російська Федерація

 

15.07.2010

Міжнародна конференція «Екологічне нормування, сертифікація і паспортизація грунтів як наукова основа раціонального землекористування»

конференція, грунти, землекористування, 2010, Москва, МГУМіжнародна науково-практична конференція «Екологічне нормування, сертифікація і паспортизація грунтів як наукова основа раціонального землекористування»

30 вересня 2010 - 1 жовтня 2010 р.,
термін заявок: 15 серпня 2010


м. Москва ... Читати далі»

15.07.2010

Сміттєві краєвиди України

сміттєзвалище, Малашівці, побутові відходи  У Києві прийняли програму поводження з побутовими відходами. Згідно з нею, в місті запровадять роздільний збір сміття та будуть використовувати відходи як вторинну сировину. Також заплановано створити потужності з переробки та утилізації відходів.

У той же час, із Тернополя вже 10 днів узагалі не вивозять сміття. Дорогу до міського звалища перекрили мешканці навколишніх сі ... Читати далі»

15.07.2010

Міжнародне свято скандинавський країн – День фіорда

день фіорда, скандинавські країни, громадскість   Міжнародне свято скандинавський країн – День фіорда. Фіорд (ф’єрд) – вузька довга  морська затока зі скелястими берегами. Відзначається з 1991 р. за традицією з 12 по 14 липня з метою привернення уваги громадськості до стану прибережних вод.

Фіорд, фйорд (норв. fjord) — довга, вузька морська затока, яка часто тягнеться далеко усередину узбережжя. Фіорд походить від затопл ... Читати далі»

15.07.2010

В Україні за останні 20 років зникло 500 сіл

зникле село, Держкомітет з земельних ресурсів, статистика   Понад 500 населених пунктів, переважно сіл були ліквідовані в Україні за роки незалежності України. Таку статистику оприлюднив міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба.

Він додав, що за п'ять останніх років, коли при владі перебували опоненти Віктора Януковича, в Україні зняли із обліку 117 населених пунктів.

Володимир Яцуба ... Читати далі»

15.07.2010

Екологічна освіта українських школярів

зелений пакет, освітній комплекс, екологічна освіта   З вересня в українських школах почнуть використовувати мультимедійний посібник з екологічної освіти «Зелений пакет». Поки ж вчителів знайомлять з цією новинкою.

З осені у загальноосвітніх школах України більше приділятимуть уваги екологічній освіті дітей і підлітків. Завдяки новому навчально-методичному комплексу «Зелений пакет», який розробили завдяки ОБСЄ й у співпраці ... Читати далі»

15.07.2010