Головна » 2010 » Май » 29 » Грінпіс похвалив Nokia і розкритикував Nintendo
16:56
Грінпіс похвалив Nokia і розкритикував Nintendo
  Грінпіс розкритикував корпорації Nintendo і Toshiba за низькі екологічні стандарти і похвалив компанії Nokia і Sony Ericsson за роботу із вторинними ресурсами, ефективне використання енергії і поетапний відмова від шкідливих речовин.

У своєму щоквартальному «Довіднику екологічно чистої електроніки» організація дала оцінку діяльності вісімнадцяти найбільших виробників, приділивши особливу увагу відношенню компаній до двох речовин: полівінілхлориду (ПВХ) і бромованим вогнезахисним складам (BRFs). Дослідник Грінпіс Іза Крушевська відзначає, що в цих речовинах містяться високотоксичні діоксини, які завдають довгострокову шкоду навколишньому середовищу і можуть накопичуватися в людському організмі. Вони вивільняються, коли збирачі електронних відходів в країнах, що розвиваються спалюють ПВХ-кабелі для отримання міді або варять плати у кислоті для добування золота. Пані Крушевська підкреслює, що відмова виробників від цих речовин особливо важлива, тому що потік електронних відходів в бідні країни неможливо зупинити.

Nintendo зайняла в рейтингу останнє місце. За словами експерта, це єдина компанія серед великих гравців галузі, яка ніколи не бере участь в діалозі з Грінпісом. «Нінтендо» якось заявила з цього приводу, що екологічні організації зазвичай задаються вузькими питаннями і не беруть до уваги більш широку картину корпоративної діяльності. Ігроаппаратний гігант відзначив також, що звітність за його корпоративну соціальну відповідальність знаходиться у відкритому доступі, так що додаткові коментарі зайві.

Toshiba перемістилася з третьої позиції, яку вона займала в грудні, на 14-е місце. Компанія отримала штрафні бали «за невиконання обіцянки, що вся її побутова електроніка буде вільна від ПВХ і BRFs до 1 квітня цього року». Тієї ж честі з тих же причин удостоїлися Samsung, Dell, Lenovo і LG Electronics. «Самсунг» став першою компанією, що одержала повторний штраф, тому що не тільки порушила свої зобов'язання, але і не вказала нових термінів для усунення ПВХ і BRFs. У цілому японські виробники, що виявляють себе краще за інших в частині енергоефективності, гірше за інших виглядають в області боротьби з токсичними відходами. Поки що жоден японський виробник не має продукції, повністю вільної від ПВХ і BRFs.

Nokia займає перше місце, за нею йдуть Sony Ericsson, Philips, Motorola і Apple. Окремо пані Крушевська  похвалила Acer і HP, а також індійські компанії Wipro і HCL, хоча в рейтингу індійців немає.

Джерело: http://science.compulenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1733 | Додав: wiktor | Теги: Toshibа, nokia, екологічні ствндарти, Грінпіс, Nintendo, Sony Ericsson | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar