Головна » 2011 » Февраль » 2 » Кабміну пропонують розробити закон про захист чорноземів
15:26
Кабміну пропонують розробити закон про захист чорноземів
  У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови про заходи щодо реалізації громадянами України конституційного права власності на землю.Законопроект № 8044 від 01.02.2011 переданий на розгляд профільного комітету народними депутатами від ПР, НУ-НС і Народної Партії.

Як говориться в пояснювальній записці, метою проекту постанови є формування принципово нового підходу до врегулювання земельних відносин з урахуванням світового досвіду та згідно з вимогами гармонізації законодавства України із законодавством Європейського Союзу. А також належне забезпечення реального здійснення громадянами України конституційного права власності на землю, створення в країні прозорого ринку землі.

У проекті пропонується визначити забезпечення і захист конституційного права власності громадян України на землю одним з головних пріоритетів у діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

З цією метою Президентові України запропоновано з урахуванням особливостей нинішнього етапу земельної реформи в державі вжити додаткових заходів щодо забезпечення реалізації громадянами України гарантованого Конституцією України права власності на землю, перш за все для вирішення однієї з найгостріших суспільних проблем - подолання бідності.

Кабінету Міністрів України пропонується до 1 липня 2011 розробити та затвердити Державну цільову програму, яка б передбачала комплекс заходів щодо належного забезпечення реалізації громадянами України конституційного права власності на землю.

На 1 серпня 2011 року відповідно до проекту уряд повинен розробити і подати на розгляд Верховної Ради України проекти законів про державний земельний кадастр та про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення земельної реформи в України в частині реалізації громадянами України права власності на землю.
До 1 січня 2012 Кабінет Міністрів України пропонується розробити такі законопроекти: про Національний земельному фонді України; про Національний земельний банк України; про запобігання спекулятивним операціям з земельними ресурсами; про відповідальність власників і користувачів землі за якість грунту та цільове використання земельних ділянок; про захист чорноземів .
Фото: www.newsukraine.com.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1735 | Додав: wiktor | Теги: Кабмін, Законопроект, чорнозем, захист землі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar