Головна » 2011 » Сентябрь » 28 » Німеччина відкинула законопроект про зберігання вуглекислого газу під землею
19:26
Німеччина відкинула законопроект про зберігання вуглекислого газу під землею
 Бундесрат, законопроект, підземні сховища, Німеччина, природний газБундесрат Німеччини заблокував законопроект, що дозволяє зберігання вуглекислого газу під землею.
  Європа - і ФРН особливо - перебуває в шоці після аварії на японській АЕС «Фукусіма-1». Альтернативна енергетика та боротьба з парниковим ефектом з новою силою увійшли в моду. Отримала поштовх розробка пілотних проектів з уловлювання та зберігання вуглецю. Оцінку їх життєздатності планувалося провести в 2017 році. Проте консервативна коаліція канцлера Ангели Меркель вже не має в бундесраті більшості ...
  Уряд має переглянути законопроект відповідно до директиви Євросоюзу.
  Нагадаємо: в результаті спалювання викопного палива і деяких інших процесів утворюється вуглекислий газ, що викликає зміну клімату. Подібні проекти спрямовані на відкачування CO2 з атмосфери, зріджування і закопування - як правило, там, де раніше знаходилися родовища природного газу. Цей захід розглядається як спосіб виграти час, поки політики будуть займатися виробленням нових міжнародних договорів про обмеження викидів парникових газів і позбавленні світової економіки від дешевого, але екологічно брудного викопного палива.
  Скептики вважають, що уловлювання та зберігання вуглекислого газу пов'язане з низкою небезпек і краще витратити ці гроші на поновлювані джерела енергії або той же мирний атом.
  Рішення бундесрату завдало удару по Vattenfall - єдиної в Німеччині компанії, яка планувала побудувати відповідні пілотні сховища. «У нас залишилася всього хвилина до опівночі», - попередив політиків глава компанії Туомо Хатакка.
   Бундесрату не сподобалися рівень безпеки сховищ і місця, де їх збиралися спорудити. Екологічні групи - зокрема Грінпіс і BUND - теж висловилися проти законопроекту.
  Нагадаємо, що в червні Німеччина вирішила позбутися ядерної енергетики до 2022 року. Вона стала першим великим, промислово розвиненою державою, зважилися на такий крок.
  Підготовлено за матеріалами Франс Прес.
Фото: guds.gov.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3137 | Додав: wiktor | Теги: Німеччина, Законопроект, підземні сховища, Бундесрат, природний газ | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar