Головна » 2010 » Октябрь » 18 » Міф про безжиттєвість Перуанско-Чилійського жолобу розвіяний
14:43
Міф про безжиттєвість Перуанско-Чилійського жолобу розвіяний
безжиттєвість, Перуанско-Чилійський жолоб, біологічне різноманіття   У розломі на південно-сході Тихого океану виявлені нові види морських тварин. Перуанско-Чилійський жолоб до цих пір вважався безжиттєвим. Виявилося, однак, що за рівнем біологічного різноманіття він набагато перевершує всі довколишні западини.

Перебуваючи на глибині 4 500 м, міжнародна група фахівців з Абердинського університету (Шотландія), Університету Токіо (Японія) і Національного інституту водних та атмосферних досліджень (Нова Зеландія) спустила камеру на саме дно - 8 000 м - і за три тижні зробила шість тисяч фотографій.

Першими «засвітилися» небачені раніше на цих глибинах ракоподібні падальщики (на камері була наживка з мертвої риби), потім був помічений абсолютно новий вид морського слимака, що харчується, у свою чергу, рачками. По всій видимості, жартують вчені, ця «крадуча» риба має датчики руху, які підказують їй, де скупчується потенційний обід.

Крім того, в кадр потрапили нові представники сімейства ошібневих - друга за видовим розмаїттям група глибоководних риб.


Різноманітність нових глибоководних видів (фото Oceanlab / University of Aberdeen).

Джерело:
http://science.compulenta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 4201 | Додав: wiktor | Теги: Перуанско-Чилійський жолоб, біологічне різноманіття, безжиттєвість | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar