Головна » 2010 » Октябрь » 20 » Біологічне різноманіття на Землі під загрозою
09:53
Біологічне різноманіття на Землі під загрозою
Біологічне різноманіття, Земля, ООН, Японія   Зустріч ООН в Японії з угоди про біологічне різноманіття (UN biodiversity convention meeting) почнеться з попереджень про те, що відбувається  зменшення природного різноманіття, яке спричинить за собою неприємні наслідки не тільки для самої природи, а й для людської цивілізації, повідомляє BBC News.

Зустріч буде проходити протягом 2 тижнів, її завдання - встановити нові цілі в боротьбі за збереження природи на Землі. На ній зібралися 8 тис. делегатів з 193 країн, і представники ООН розглядають ці збори як «останній шанс» вберегти природу в глобальному масштабі. На думку експертів, у людства є близько 10 років, щоб врятувати природу.

Між тим, Китай заявив про нові плани із захисту природи, повідомляє Daily Telegraph. У країні будуть встановлено 52 пріоритетні зони збереження природного різноманіття, які покриють 23% території КНР. Крім того, оголошені плани включають також у себе урядові виплати регіонам на збереження лісів і диких тварин.

Нагадаємо, два дні тому журнал Nature Geoscience опублікував статтю, в якій стверджується, що через зменшення кількості лісів і глобального потепління клімату вітри в північній півкулі вже почали дути повільніше. Ступінь причетності цих факторів до уповільнення руху повітря оцінюється в 60%. Ці викладки побудовані на дослідження, проаналізувавши дані за 3 десятиліття щодо переміщення вітрів.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3037 | Додав: wiktor | Теги: Японія, оон, біологічне різноманіття, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar