-->Головна » 2010 » Октябрь » 18

Міф про безжиттєвість Перуанско-Чилійського жолобу розвіяний

безжиттєвість, Перуанско-Чилійський жолоб, біологічне різноманіття   У розломі на південно-сході Тихого океану виявлені нові види морських тварин. Перуанско-Чилійський жолоб до цих пір вважався безжиттєвим. Виявилося, однак, що за рівнем біологічного різноманіття він набагато перевершує всі довколишні западини.

Перебуваючи на глибині 4 500 м, міжнародна група фахівців з Абер ... Читати далі»

18.10.2010

У Канаді відкрилася найбільша у світі морська обсерваторія

морська обсерваторія, канада, Колумбійська Британія       У Канаді запрацювала найбільша і найбільш просунута з аналогів підводна морська обсерваторія, яка має провести масу наукових дослідницьких проектів в області океанології, біології, фізики, медицини і хімії. Формальна презентація унікальної обсерваторії відбулася в минулу п'ятницю, але відкриття наукового комплексу відбулося в неділю, 17 жовтня.

... Читати далі»

18.10.2010

New Scientist: Глобальне потепління може призвести до руйнування цілих міст

New Scientist, глобальне потепління, зсуви, Сіетл      Танення льодовиків на схилах вулканів може викликати гігантські зсуви, які зруйнують довколишню інфраструктуру і зітруть з лиця землі цілі міста, такі як Сіетл, пише New Scientist.

"Кілька досліджень показали, що близько десяти тисяч років тому, коли планета вийшла з останнього льодовикового періоду, великі ділянки вулканічних конусів обрушилися, щ ... Читати далі»

18.10.2010

Одеські пляжі не постраждають через відсутність піску

думка геологів, Одеса, пляж, пісок     Одеські пляжі не понесуть катастрофічних втрат із-за відсутності піску в зимовий період, заявив декан геолого-географічного факультету Одеського національного університету імені Іллі Мечникова Євген Черкез.

Таку заяву він зробив «Репортеру».

За його словами, пісок на одеські пляжі не намивали близько 40 років, а в останні кілька років його намивали неправильно.
... Читати далі»

18.10.2010

Обрано найекологічніший готель в Україні

найекологічніший готель, Україна, Купідон      Українські експерти розробили систему екологічної сертифікації для малих та середніх готелів та ресторанів. Та вже оголосили перших переможців всеукраїнського конкурсу готелів, які хочуть бути "екологічно свідомими".

Найкращий, "зелений", сертифікат отримало кнайп-кафе "Купідон" у Києві. "Блакитні" сертифікати 2- ... Читати далі»

18.10.2010

Вчені виявили - Земля висихає

 Евапотранспірація, опустелювання, планета, кліматичні моделі     Грунт великих регіонів Південної півкулі, у тому числі основні частини Австралії, Африки і Південної Америки в останні десятиліття стає все більш сухою. Це відкриття зробила група дослідників, яка провела масштабне вивчення випаровування вологи на глобальному рівні.

Більшість кліматичних моделей припускають, що евапотранс ... Читати далі»

18.10.2010

Венецію врятують податки

Венеція, податки, туризм       Уряд Італії має намір запровадити податок з туристів на відвідування Венеції, повідомляє Daily Telegraph. Плату за вхід будуть вносити всі люди, які прибувають до міста на потязі, літаку або кораблі. Ініціатива введення податку належить Ренато Брунетта (Renato Brunetta), міністру державного управління та інновацій, вона була палко підтримана мером Венеції Джорджіо Орсон (Giorg ... Читати далі»

18.10.2010

140 років від дня народження Володимира Васильовича Різниченка

140 років, день народження, Володимир Васильович Різниченко      Сьогодні відзначається 140 років від дня народження Володимира Васильовича Різниченка (1870-1932), українського вченого-геолога, художника й поета. На початку 30-х років очолював Науково-дослідний геологічний інститут АН УРСР. Автор праць з питань геології, гідрогеології, географії, археології. Працював у галузі політичної карикатури; твори вміщував в ... Читати далі»

18.10.2010