Головна » 2012 » Март » 16 » На Львівщині розпочали організаційні заходи по становленню БРР «Розточчя»
20:05
На Львівщині розпочали організаційні заходи по становленню БРР «Розточчя»
 резерват, Розточчя, Львівщина, заповідний, БРР 16 березня відбулася нарада з питань організаційного становлення біосферного резервату «Розточчя» (БРР) за головуванням першого заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Богдана Матолича, у якій взяли участь представники Львівської обласної, Яворівської і Жовківської районних влад, громадських та державних екологічних організацій, керівники суб’єктів МБР «Розточчя», науковці місцевих та іноземних вузів, тощо. Зініціювала цю зустріч Асоціація по створенню біосферного резервату «Розточчя».
  Багатофункціональне значення біосферного резервату висвітлив Степан Стойко, професор Інституту екології Карпат, який приклав чимало зусиль для створення БР «Розточчя». Про функції та зонування резервату доповіла Галина Стрямець, заступник директора з наукової роботи ПЗ «Розточчя». Особливо цікаві факти з європейського досвіду роботи і управління біосферними резерватами представила Маріне Елбакідзе (Шведський університет сільськогосподарських наук), а про особливості функціонування транскордонних природоохоронних територій на прикладі МБР «Східні Карпати» вела мову Оксана Марискевич (заступник директора з наукової роботи Інституту екології Карпат).
  Богдан Матолич, у свою чергу, наголосив на знаковості даної події, адже функціонування біосферного резервату передбачає: поглиблення міжнародної співпраці у сферах охорони довкілля, науки, освіти, культури, бізнесу; впровадження зелених технологій, а також ширші можливості для залучення іноземних інвестицій та отримання грантів для усіх суб’єктів БР «Розточчя».
   Заслухавши усіх доповідачів та обговоривши ряд важливих питань було винесено рішення, в якому накреслено першочергові напрямки спільної роботи, а саме: узгодження співпраці між суб’єктами біосферного резервату «Розточчя», розробка положення про Координаційну раду та менеджмент-плану БР «Розточчя».
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.menr.gov.ua
Категорія: В Україні | Переглядів: 1764 | Додав: wiktor | Теги: Розточчя, БРР, Львівщина, заповідний, резерват | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar