Головна » 2011 » Октябрь » 31 » Угода про створення спільного заповідника України, Білорусі та Польщі
10:49
Угода про створення спільного заповідника України, Білорусі та Польщі
 заовідник, резерват, Західне Полісся, Україна, Білорусь, Польща Міністр Злочевський від імені України підписав угоду про створення спільного заповідника із Білоруссю та Польщею
   Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський підписав Угоду між Урядами України, Білорусії та Польщі про створення транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся». Урочисте підписання документу трьома сторонами відбулось 28 жовтня у Клубі Кабінету Міністрів України. Делегацію від Білорусії очолював Володимир Цалко, Міністр природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Республіки Білорусь, а делегацію від Польщі –Януш Залескі, заступник Міністра навколишнього середовища Республіки Польща. «Дуже важливо те, що три країни об’єднуються на основі спільних цінностей – турботі про природу і навколишнє середовище», – сказав Міністр Микола Злочевський у своєму виступі.
  Метою Угоди є створення транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся», що складається з біосферних резерватів «Шацький» (Україна), «Прибузьке Полісся» (Білорусь) та «Західне Полісся» (Польща), для створення нормативно-правової бази співпраці між цими країнами у сфері охорони і сталого використання зазначеної території. «В рамках угоди між трьома країнами буде впроваджено системи постійного обміну інформацією про стан навколишнього середовища та спільного моніторингу резервату «Західне Полісся», – зазначив Микола Злочевський.
  Відповідно до Угоди буде створено його Координаційна рада, розроблені, прийняті та втілені в життя спільні плани і програми з охорони біологічного і ландшафтного різноманіття і сталого розвитку території, проводитимуться спільні наукові дослідження, моніторинг навколишнього природного середовища, особливо водно-болотних угідь, що реагують на глобальне потепління клімату.
  Укладення Угоди позитивно вплине на розвиток тристоронніх відносин у сферах охорони навколишнього природного середовища та забезпечення сталого соціально-економічного розвитку в регіоні Західного Полісся.
    Довідка
  Шацький національний природний парк (Україна), Поліський парк Народовий (Польща) та Державний заказник Прибузьке Полісся (Білорусь) вже не один рік співпрацюють, обмінюються досвідом та інформацією і на підставі цього розробили наукове обгрунтування (номінацію) створення транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся». У соціально-економічній сфері вже не один рік діє українсько-білорусько-польський Єврорегіон «Західний Буг».
Фото: www.menr.gov.ua
Джерело: http://www.menr.gov.ua/
Категорія: В Україні | Переглядів: 2394 | Додав: wiktor | Теги: Західне Полісся, Польща, заовідник, Білорусь, україна, резерват | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar