Головна » 2012 » Апрель » 24 » Охорона природи стане дорожча
07:18
Охорона природи стане дорожча
Охорона природи стане дорожча     Якщо вам здається, що порятунок зникаючих видів влітає в копієчку, зачекайте кілька десятиліть. Зміна клімату призведе до того, що охоронювані території доведеться істотно розширити, а витрати на навколишнє середовище зростуть удвічі.
   До такого висновку прийшли три дослідження, присвячені прогнозом впливу потепління на ареали тварин і рослин. Результати опубліковані в журналі Conservation Biology.
     Ребекка Шоу з Фонду захисту навколишнього середовища (США) і її колеги присвятили час і сили каліфорнійському проекту «Гора Гамільтон» організації «Охорона природи», який охоплює 3200 км ². Вони сфокусувалися на 11 видах з відомим порогом стійкості до впливу клімату. Ці дані наклали на прогноз 16 кліматичних моделей про те, як місцеві умови можуть змінитися протягом століття і як, відповідно, переміститься, збільшиться чи зменшиться ареал, тобто скільки землі доведеться купити організаторам проекту, щоб як і раніше рятувати тварин.
   З'ясувалося, що до 2050 року захисникам природи знадобиться додатково 2560 км ² і 3800 км ² - до 2100-го. Доведеться витратити $ 1,73 і $ 2,54 млрд відповідно. Це вдвічі більше, ніж витрати при відсутності прогнозованих кліматичних змін.
    Два інших дослідження підтвердили ці висновки. Рассел Уайз з австралійської компанії Csiro Environmental Services і його колеги займалися Капською флористичною областю (ПАР). Місцеве керівництво вже виношує плани з розширення території, що охороняється на 2410 км ² протягом 50 років, щоб допомогти екосистемі впоратися зі зміною клімату. П-н Уайз вважає, що це обійдеться приблизно в $ 260 млн як мінімум, а максимум - у чотири рази більше цієї суми.
   Тим часом Джон Буш з організації Conservation International (США) і його колеги провели моделювання того, як зміна клімату вплине на 74 рослини Мадагаскару. І знову - чим далі, тим більше грошей буде потрібно на забезпечення флори відповідним ареалом.
   Підготовлено за матеріалами NewScientist.
Фото: www.wallpaperweb.org
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 3757 | Додав: wiktor | Теги: охорона, природа, біорізноманіття, заповідний | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar