Головна » 2010 » Апрель » 10 » Наслідки глобальних змін клімату
01:11
Наслідки глобальних змін клімату
   BBC, посилаючись на результати досліджень, які були опубліковані в працях королівського товариства, заявляє, що за останні 30 років рослини Великобританії стали зацвітати помітно раніше.
 Підвищення середньорічної температури на 1 ° C призводить до зрушення термінів цвітіння рослин у середньому на 5 діб. За останні 30 років весна у Великобританію стала приходити на 11 діб раніше.
   Значно менш райдужні новини надходять з Арктики.



Вчені Канадської служби дикої природи в особі їхнього керівника Марка Меллорі, спираючись на результати 33-літніх польових досліджень, заявляють, що глобальне потепління є причиною загибелі безлічі арктичних птахів. Причому найчастіше причини загибелі птахів є досить незвичайними і непередбачуваними.

Потепління, яке спостерігається в останні десятиліття, сприяло просуванню полчищ комарів на північ, що створило певні труднощі для гніздяться арктичних птахів. Птахи, рятуючись від гнусу, намагаються розташуватися вище на крутих і стрімких скелях, де найчастіше стають жертвами обвалів і зсувів.

Джерело:
http://www.priroda.su/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1975 | Додав: wiktor | Теги: зміна клімату, Новина, Великобританія, Арктика, географія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar