Головна » 2010 » Август » 23 » Повінь гуманітарного масштабу
20:23
Повінь гуманітарного масштабу
гуманітарна допомога, повінь в Пакистані, UNICEF    Луї-Джордж Арсено (Louis-George Arsenault), глава відділу надзвичайних програм UNICEF, заявив, що потерпілим від повені в Пакистані виявляється недостатньо допомоги, повідомляє BBC News. «Одна з головних проблем, які ми маємо намір вирішити, - це брак допомоги від світової спільноти. На даний момент нам потрібно набагато більше фінансової підтримки, ніж ми отримуємо, навіть незважаючи на те, що ця гуманітарна криза є найбільшою за останні десятиліття », - заявив Арсено напередодні зустрічей офіційних осіб Пакистану і представників Міжнародного валютного фонду (International Monetary Fund).

Тим часом повені продовжують завдавати шкоди Пакистану. У м. Шахдадкот (Shahdadkot) були зруйновані споруджені бар'єри, і вода наближається до будинків. Близько 4 млн людей було евакуйовано з міста Суккарі (Sukkar). Тільки за останні 24 години з провінції Сіндх, що постраждала більше за інших, тікало близько 200 тис. чоловік. Всесвітня організація охорони здоров'я (World Health Organization) заявляє про хвороби, які розповсюджуються у постраждалих регіонах країни. Експерти очікують другу хвилю смертей від хвороб, що передаються по воді.

Уряд Пакистану заявило про те, що вартість відновлення країни після повеней може досягти $ 15 млрд. Організація Об'єднаних Націй зібрала близько 70% від суми в $ 460 млн, що пропонується в якості екстреної допомоги. Пакистан також взяв допомогу в розмірі $ 5 млн від сусідньої Індії.

Нагадаємо також, що відразу після початку повені посольство США в Ісламабаді надало допомогу постраждалим районам - для них були виділені дві установки для фільтрації води і більше 50 тис. сухих пайків. Американці також надали вертольоти, завдяки яким із затоплених територій були визволені 400 осіб. Крім того, посольство США має намір виділити Пакистану $ 10 млн у якості гуманітарної допомоги. Євросоюз оголосив про виділення країні € 30 млн на закупівлю термінової гуманітарної допомоги.

ООН оголосила повінь в Пакистані найбільшим гуманітарною кризою в історії: від катаклізму вже постраждало більше людей, ніж у результаті цунамі в Південно-Східній Азії та землетрусів в Кашмірі (2005 рік) і на Гаїті (2010 рік) разом узятих. І хоча вода забрала життя «всього» 1600 пакистанців, що у порівнянні з 610 тис. жертв трьох вищеназваних катастроф здається зовсім незначним, постраждалих від повені налічується 13,8 млн, і всім їм потрібно довгострокова або короткострокова допомога.

Тим часом КНДР також зазнала повені, повідомляє Daily Telegraph з посиланням на північнокорейське новинне агентство. Г. Сінуйджу (Sinuiju) виявився відрізаним після того, як р.Яле (Yale) вийшла з берегів. Кім Чен Ір (Kim Jong-il), лідер північнокорейської республіки, віддав наказ про збори екстрених сил для допомоги постраждалому місту. Також 9-годинні дощі в суботу призвели до евакуації 127 тис. чоловік з китайської сторони кордону.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1589 | Додав: wiktor | Теги: гуманітарна допомога, Unicef, повінь в Пакистані | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar