-->Головна » 2010 » Август » 23

Шивелуч прокинувся

Шивелуч, вулкан, Камчатка, попіл     На Камчатці прокинувся вулкан Шивелуч. Він викинув попіл на висоту до 7,5 км, повідомляє РБК з посиланням на Камчатську філію Геофізичної служби РАН. У зв'язку з активністю вулкана оголошений оранжевий код небезпеки для авіації, це означає, що в найближчі дні може відбутися  виверження з високою  хмарою попелу.

Нагадаємо, що в червні поточного року Шивелуч викинув ... Читати далі»

23.08.2010

Повінь гуманітарного масштабу

гуманітарна допомога, повінь в Пакистані, UNICEF    Луї-Джордж Арсено (Louis-George Arsenault), глава відділу надзвичайних програм UNICEF, заявив, що потерпілим від повені в Пакистані виявляється недостатньо допомоги, повідомляє BBC News. «Одна з головних проблем, які ми маємо намір вирішити, - це брак допомоги від світової спільноти. На даний момент нам потрібно набагато більше фінансової підтримки, ніж ми отримуємо, навіт ... Читати далі»

23.08.2010

Вчені уточнили вік Сонячної системи

вік Сонячної системи, учені, дослідження, радіоактивний розпад    Астрономи уточнили вік Сонячної системи - він виявився на 0,3-1,9 мільйони років старше, ніж вважалося раніше. Стаття вчених з'явилася в журналі Nature Geoscience, її короткий виклад наводить Nature News.

У рамках проведеної роботи міжнародна група дослідників під керівництвом Одрі Був'є провела радіоактивне датування віку Сонячної системи на підставі с ... Читати далі»

23.08.2010

Експедиція «Морські гроти України-2010»

Експедиція, море, грот, Україна, 2010     Наукові працівники кафедр загальної та морської геології та гідробіології Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова провели в Криму експедицію «Морські гроти України-2010». Про її підсумки розповів на прес-конференції керівник експедиції, директор підземного палеонтологічного заповідника ОНУ Костянтин Пронін.

За його словами, експедиція пройшла з 2 ... Читати далі»

23.08.2010

День Державного Прапора України

Прапор України, свято, День прапора, Указ Президента      Свято встановлене у серпні 2004 року Президентом Леонідом Кучмою (Указ №987/2004) на знак вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України. Відзначається щорічно 23 серпня.

У ст.20 Конституції України зазначено, що "держа ... Читати далі»

23.08.2010

125 років від дня народження Петра Івановича Лебедєва

125 років, день народження, Петро Іванович Лебедєв   Сьогодні 125 років від дня народження Петра Івановича Лебедєва (1885-1948), українського геолога і петрографа. Провадив геологічні дослідження в Карелії, на Кавказі й Закавказзі, Далекому Сході, в Україні, зокрема на Маріупольщині й Волині. Автор праць з питань петрографії, мінералогії, геохімії, вчення про корисні копалини. Разом з В.І. Лучицьким створив працю «Петрографія Укр ... Читати далі»

23.08.2010